Teken- en schilderles voor volwassenen  

(Voor beginners en gevorderden!)

 

De voorjaarscursussen gaan tijdelijk met een aantrekkelijk en speciaal aangepast programma online van start ! 

 

 

De voorjaarcursussen 2021 starten op:

 

MAANDAG   25 januari 2021 en  

ochtend 9.30 - 12.00 uur

middag 13.00 - 15.30 uur

Korte cursus van 7 lessen!

DINSDAG  26 januari 2021

middag 13.00 - 15.30 uur

avond 19.30 - 22.00 uur

Lange cursus van 15 lessen!

 

 

Ook in januari start ik met kleine groepen,

en worden alle coronamaatregelen gehanteerd! 

 

Inhoud: De cursus is in blokken verdeeld, waarin we aan de slag gaan met wisselend thema zoals stilleven, landschap/interieur, model/portret, of leren werken met foto’s en schetsen.

We maken gebruik van verschillende materialen zoals houtskool, aquarel, pastel en olieverf (op waterbasis). Deze materialen kunnen worden afgewisseld naar keuze.

Goed leren tekenen blijft de basis voor schilderen. Gedurende de lessen blijven we hier aandacht aan besteden.

Belangrijke thema's komen aan bod zoals compositie, vorm, toon, kijken, handschrift en kleurgebruik.

 

Onderwerpen: 

Een voorbeeld: We zetten een themastilleven neer, maken schetsen in houtskool en komen zo tot een goed uitgangspunt voor een schilderij in pastel of olieverf. 

Ook een bezoek aan een tentoonstelling of museum, waarbij we ter plaatse gaan schetsen en die in het atelier uitwerken, behoort tot de mogelijkheden. Leerzaam en leuk om te doen. (Dit onderdeel gaat tijdelijk niet door vanwege corona)

We laten ons inspireren door de kunstgeschiedenis en kunstenaars en leren daarvan en passen het toe in ons eigen werk, een mooie ontdekkingstocht.

Kortom bijzonder inspirerende lessen in een fijne en gezellige omgeving. Waarbij alle ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen creativiteit.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je in en je zult zien hoe leuk het is!

Kosten: De lange cursus kost € 439,- (Incl. BTW en materiaalkosten) voor 15 lessen. De korte cursus van 7 lessen kost € 204,-  En gemiste lessen kunnen worden ingehaald. Per groep zijn er maximaal 5 deelnemers.

Locatie: Hooigracht 34 Leiden.

Voor meer informatie of aanmelden stuur een mail via "mail kunstenaar" ! 

 

Wat cursisten maken:

 

 

Wat cursisten zeggen: 

Mieke: Het eerste wat Machtelt me zei, was `Kijk naar wat je echt ziet, niet naar wat je denkt dat je ziet`. Dat is wat ik heb geleerd en waar ik steeds aan moet denken als ik aan het schilderen ben. Dankzij deze cursus weet ik nu dat ik meer kan dan ik dacht. Na iedere opdracht ben ik weer verbaasd over mezelf.

Hanneke: De schilderlessen zijn voor mij een oase van kleur en gezelligheid. Op een coachende en positieve manier heeft Machtelt mij kennis laten maken met de verschillende technieken en materialen. In de groep zie je die verschillende technieken groeien. Ik kijk uit naar de lessen."

Gerda: Machtelt is zonder meer  één van de meest inspirerende mensen die ik ken. Zij is in staat steeds positieve dingen te zien in datgene wat je maakt..

Maria: De schilderlessen bij Machtelt zijn rijk, zoals het schilderen zelf. Iedereen heeft zijn eigen handschrift en stijl. En dat wordt gerespecteerd. Tijdens de les krijg je boeiende informatie, die inspireert.