Teken- en schilderles voor  volwassenen (Voor beginners en gevorderden!)

De voorjaarscursussen starten in Januari 2022:

Inschrijven nu mogelijk !

MAANDAG   7 februari 2022

ochtend 9.30 - 12.00 uur (Lange cursus van 12 lessen) 

"De mens centraal" 

middag 13.00 - 15.30 uur (Korte cursus van 6 lessen) 

Stilleven 

!!!  NIEUWE CURSUS !!!

avond 19.30 - 22.00 uur (lange cursus van 13 lessen)

 

DINSDAG  8 Februari 2022

middag 13.00 - 15.30 uur  (Lange cursus van 12 lessen)

avond 19.30 - 22.00 uur  (Lange cursus van 12 lessen)

"De mens centraal"

 

 

Inhoud:  

In de cursus gaan we afwisselend aan de slag met stilleven, landschap/interieur, model/portret, of leren werken met foto’s en schetsen. Van te voren is bekend wat we gaan doen.

We maken gebruik van verschillende materialen zoals houtskool, pastel en olieverf (op waterbasis). 

Goed leren tekenen blijft de basis voor schilderen. Gedurende de lessen blijven we hier aandacht aan besteden.

Belangrijke thema's komen aan bod zoals compositie, vorm, toon, kijken, handschrift en kleurgebruik.

 

Onderwerpen: 

Stilleven: In deze lessen zetten we een stilleven neer en letten hierbij op de compositie en het licht. We maken schetsen in houtskool en komen zo tot een goed uitgangspunt voor een schilderij in pastel of olieverf. Een stilleven kan helemaal tot leven komen door toon, kleurgebruik en techniek. Dat blijft een boeiend proces. Ook kijken we naar stillevens van de grote meesters.

Portret: In deze lessen leer je hoe je een portret stap voor stap opbouwt. We besteden aandacht aan verhoudingen en gelijkenis. We maken studie's naar levend model en kijken hoe je foto's het beste kunt gebruiken.

Landschap/Interieur: In deze lessen kijken we hoe landschappen of interieurs zijn opgebouwd. Wat is belangrijk, wat juist minder en hoe laten we dat zien in het schilderij. 

Museum: Ook een bezoek aan een tentoonstelling of museum, waarbij we ter plaatse gaan schetsen en die in het atelier uitwerken, behoort tot de mogelijkheden. Leerzaam en leuk om te doen. 

We laten ons inspireren door de kunstgeschiedenis en kunstenaars en leren daarvan en passen het toe in ons eigen werk, een mooie ontdekkingstocht.

 

Kortom bijzonder inspirerende lessen in een fijne en gezellige omgeving. Waarbij alle ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen creativiteit.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je in en je zult zien hoe leuk het is!

Kosten: 

De lange cursus kost € 350,- (Incl. BTW en materiaalkosten) voor 12 lessen. De korte cursus van 6 lessen kost € 175,-  En gemiste lessen kunnen worden ingehaald. Per groep zijn er maximaal 6 deelnemers.

Locatie:

Hooigracht 34 Leiden.

Voor meer informatie of aanmelden stuur een mail via "mail kunstenaar" ! 

 

Huisregels:

- Ook in januari start ik met kleine groepen, en worden alle (dan evt. geldende) coronamaatregelen gehanteerd!

- Het curusgeld dient voor de aanvang van de cursus te zijn overgemaakt. 

- Gemiste lessen inhalen is mogelijk in een van de andere lessen of tijdens de "speiciale inhaalles".

Wat cursisten maken:

 

 

Wat cursisten zeggen: 

Mieke: Het eerste wat Machtelt me zei, was `Kijk naar wat je echt ziet, niet naar wat je denkt dat je ziet`. Dat is wat ik heb geleerd en waar ik steeds aan moet denken als ik aan het schilderen ben. Dankzij deze cursus weet ik nu dat ik meer kan dan ik dacht. Na iedere opdracht ben ik weer verbaasd over mezelf.

Hanneke: De schilderlessen zijn voor mij een oase van kleur en gezelligheid. Op een coachende en positieve manier heeft Machtelt mij kennis laten maken met de verschillende technieken en materialen. In de groep zie je die verschillende technieken groeien. Ik kijk uit naar de lessen."

Gerda: Machtelt is zonder meer  één van de meest inspirerende mensen die ik ken. Zij is in staat steeds positieve dingen te zien in datgene wat je maakt..

Maria: De schilderlessen bij Machtelt zijn rijk, zoals het schilderen zelf. Iedereen heeft zijn eigen handschrift en stijl. En dat wordt gerespecteerd. Tijdens de les krijg je boeiende informatie, die inspireert.