Teken- en schilderles voor volwassenen

Altijd al graag willen leren tekenen en schilderen? Of je vaardigheden uitbreiden? Het is makkelijker dan je denkt! Het enige wat je nodig hebt is enthousiasme! 

Deze cursus wordt gegeven in een klein en gezellig groepje in mijn atelier.

Voorjaarscursus

Dinsdagmiddag start 8 Januari 2019

Dinsdagavond start 12 Februari 2019

(Voor beginners en gevorderden)

Als er nog plaats is, is later instromen ook mogelijk!

Inhoud: We maken gebruik van verschillende materialen zoals potlood, houtskool, pastel en olieverf (op waterbasis). Ik leg de techniek en de mogelijkheden uit. En we gaan er meteen mee aan de slag. Ik begeleid je in dit proces.

Ook komen alle belangrijke thema's aan bod zoals compositie, vorm, toon, goed kijken, handschrift en kleurgebruik. We werken van snelle schetsen en vormstudies tot een schilderij.

Onderwerpen:  Hier is veel mogelijk zoals stilleven, landschap, model, of werken naar foto’s en schetsen. Ook dit wisselen we af. We zetten bv een themastilleven neer, maken schetsen in houtskool en komen zo tot een goed uitgangspunt voor een schilderij in pastel of olieverf. 

We laten ons inspireren door beroemde kunstenaars en leren daarvan voor ons eigen werk, een mooie ontdekkingstocht. Ook een bezoek aan een tentoonstelling of museum, waarbij we ter plaatse gaan schetsen en die in het atelier uitwerken behoort tot de mogelijkheden. Leerzaam en leuk om te doen.

Kortom bijzonder inspirerende lessen in een fijne en gezellige omgeving. Waarbij alle ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en eigen creativiteit. En natuurlijk bekijken we elkaars werk en geven elkaar feedback.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf je in, je zult zien hoe leuk het is!

Lestijd:

Dinsdagmiddag 13.00-15.30 uur.

Dinsdagavond 19.30-22.00 uur.

De cursus kost € 300,- voor 15 lessen. (kleine groep, max. 6 deelnemers)

Locatie: Hooigracht 34 Leiden.

 

Voor meer informatie of aanmelden stuur een mail via "mail kunstenaar" !